7. nap

2017/10/14. - írta: rotartsinimda

Oké. Úgy tűnik ez abszolút tartható.

Táplálkozási napló vezetve. Minden egyes étkezés akkurátusan feltöltve, az otthon főzött ételek is. Szénhidrát érték max 60g-ban meghatározva, de 40-45 felett még egyik nap sem jártam. Valahogy a kalória sem ment 1400 fölé.

Azt hittem hasra tett kézzel szűkölni fogok és kell majd az akaraterő, de nem. Valójában elég könnyű betartani az 1 hete tett fogadalmakat. 

Szépen lassan meglesznek a helyettesítő ételek is... krumplipüré karfiolból, rizs szintén karfiolból, hasábburi cukkiniből. Megy ez, csak egy hangyányit drágább és nem csak hangyányit időigényesebb. Lassan ott tartunk, hogy ahányan vagyunk, annyi félét eszünk minden étkezésnél.

Hogy volt-e valami mérhető változás is? Direkt nem álltam mérlegre óránként ellenőrizni, hogy ugyan mi történt? De ma reggel igen. 135.9. Valamivel több mint -5kg az első héten. Persze realisták vagyunk, nem lesz -40 nyolc hét alatt, de akkor is, na! Az első pozitív visszacsatolás megtörtént, a lélek tele boldogsággal.

Szólj hozzá!

0. nap

2017/10/07. - írta: rotartsinimda

Fogadkozás...

Az elhatározás.

Mostantól egészséges életmód. A cigi 3 hete letéve. Napi 1 doboz. Nincs olyan kaja amihez ne ettem volna kenyeret, hogy meglegyen a jóllakottság, az elteltség érzése. És átléptem a 140kg-t.

Innen indulunk. 141.2 kg

Ez lesz az út: Low Carb diéta. Hiszem és vállalom, hogy mostantól nincs több:

  • cukor, bármilyen formában
  • kenyér és egyéb péksütemény
  • üdítőital (se szénsavas, se rostos, se ice tea, semmi)
  • olyan zöldség, aminek a föld alatti részét fogyasztjuk

 

Ezt így az első időszakra. Aztán majd jöhet a mozgás. Valószínűleg nem 141kg-mal fogom körbefutni elsőnek a környező utcákat (mondjuk hajnali 3-kor amikor nincs rá tanú...)

Napi logolás. Hogy miért blogként? Mert ha sikerül (miért ne sikerülne?) akkor könnyebb másoknak átadni az események láncolatát. Tessék, más is meg tudta csinálni. Te is képes vagy rá.

Szólj hozzá!